Hverdagsmad.dk

Icon

Syltet Laks

Fremgangsmåden gør noget godt ved laksen – lige tilpas mør.

Laksen skal tilberedes dagen inden servering og kan opbevares
1-2 døgn i køleskabet.

Kan spises på brød eller i en salat.

1 lakseside – del den gerne, så den passer i panden eller gryden.

Syltelage:
1 gulerod i meget fine strimler
1 porre eller 2 forårsløg i meget fine strimler
1-2 stilke bladselleri i meget fine strimler
2 laurbærblade
½ dl olivenolie
½ dl hvidvinseddike
1 dl hønsebouillon
1 dl vand eller hvidvin
2 tsk havsaltflager (evt. Maldon)
1 tsk sorte peberkorn.

Bland det hele i en stor sauterpande, og kog det sagte i 3 min.
Læg laksen heri og lad det simre stille i 5-6 min.
Lad laksen stå i lagen til den er helt kold – gerne natten over.

Lagen smager også forrygende – kunne måske bruges som fond i en fiskesuppe! Hm… det må jeg prøve.

Category: Fisk

Tagged:

2 Responses

  1. Jeg har prøvet, at skumme olien af, reducere lagen til det halve og legere det et par æggeblommer.
    Det kom der en helt fantastisk fiskesauce ud af :-)

  2. Jytte Elnif siger:

    Jeg nænner næsten ikke at kassere lagen, fordi den smager så godt, så det skal prøves. Tak!

Leave a Reply