Hverdagsmad.dk

Icon

Camilla Plums hyldeblomstsaft

40 hyldeblomstskærme
50 gr. citronsyre
3 citroner
2 kg cubansk rørsukker
2 l vand
– skræl citronerne tyndt med en kartoffelskræller
– riv den hvide skal af med fingrene og smid det væk
– skær citronerne i skiver, og fjern alle kernerne
– put skal og kød i en gazepose fra apoteket
– klip hyldeblomsterne af stilkene
– kom blomster, citronsyre og citronposen i en balje – ikke aluminium
– kog vand og sukker op og skum det
– hæld den kogende sukkerlage over blomsterne
– lad det trække i mindst 3 dage – hellere 5
– si saften over på skoldede flasker
Denne hyldeblomstdrik er meget kraftig og holdbar. Holdbar fordi sukkerlagen hældes kogende over blomsterne.
 
 

Category: Saft

Tagged: ,

One Response

  1. […] Vi brugte Camilla Plums hyldeblomstopskrift, men kom mindre sukker i. Du kan finde opskriften her » […]

Leave a Reply