Hverdagsmad.dk

Icon

Møre, saftige bøffer

Tag kødet – f.eks 400 gr rib-eye – ud af køleskab 1 time før stegning.

Varm en ovn op til 170 grader.

Sæt din tykkeste pande på blusset, og lad den blive rygende varm.
Gnid bøffen i lidt olie, og kom den på panden.
Når kødet har fået stegeskorpe (1-2 min efter tykkelse), vendes bøffen og steger videre.
Tilsæt lidt smør, 2-3 fed presset hvidløg og timian, og lad det stege et par minutter.

Stil panden i ovnen ved 170 grader i 5 min.

Brug et stegetermometer og steg til bøffen er:
45 grader for “rare”
55 grader for “medium”
65 grader for “done”

Temperaturen må gerne være lidt mindre, fordi den stiger, mens bøffen hviler.

Lad kødet hvile utildækket i 5 min og krydr med salt og peber.

Anders Aagaard fra madklubben.dk

Category: Kød

Tagged:

Leave a Reply