Hverdagsmad.dk

Icon

Brusebadsboller

½ liter koldt vand
5 gr gær
250 gr speltmel (alm. hvedemel kan sagtens bruges)
ca. 350 gr sigtet speltmel
—————————————————–
gæren opløses i vandet og blandes med melet i en røremaskine eller
med ske i en skål
—————————————————–
1 tsk salt
1 tsk rørsukker tilsættes dejen.

Dejen skal være lind, noget lignende frikadellefars eller endnu vådere.

Dejen sættes i køleskaber med låg på i mindst 6 timer.

Om morgenen sættes det ønskede antal boller på en bageplade med bagepapir med 2 skeer.

Bagepladen sættes straks i ovnen ved 230 grader i 20-25 min til bollerne er gyldne og faste.

Dejen kan holde sig 5 dage i køleskabet, så man kan lave en stor portion og tage efter behov.

Kilde: Weekendavisen marts 2005

Category: Brød

Tagged:

Leave a Reply