Hverdagsmad.dk

Icon

Langtidshævede madboller

(12 stk)

Brug en stor skål med plads til at hæve.

1/2 l vand
15 gr gær
3 tsk salt
3 spsk olie  – blandes

180 gr. Svedje rugmel (Aurion) – piskes i.

Lad det nu stå i 20 min.

525 gr fuldkornsemmer & spelt (Urtekram) røres i til dejen er fast,
men ikke så den kan æltes med hænderne.

Rør godt i 10 min – gerne på maskine (har jeg ikke, så jeg rører så godt
jeg kan med grydeske)

Drys lidt mel over, dæk skålen med film og stil den i køleskab natten
over eller mindst 6 timer.

2-3 dl drys (drys til brusebadsboller fra Aurion) hældes i en dyb tallerken.

Tænd ovnen på 230 grader.

Brug en stor ske dyppet i koldt vand til at forme bollerne. Tag en skefuld
og vip den over i kernerne.
Vend forsigtigt rundt uden at trykke dejen, så der er kerner over hele bollen.

Sæt bollerne på en plade med bagepapir.

Bag nu bollerne i 10 min og skru derefter ned på 210 gr. Bollerne bages
færdige i 15-20 min.

Femina 31/2012

Category: Ikke kategoriseret

Tagged:

Leave a Reply