Hverdagsmad.dk

Icon

Dyreryg

Jeg fik en dyreryg af Mikkel Jakobsen og en anvisning på, hvordan man tilbereder den. Den blev perfekt!!

Først renser man ryggen for de tynde hinder, der sidder hen over kødet.
Så skærer man de 2 mørbrad, der sidder på undersiden af rygsøjlen helt af.
De skal steges for sig selv på en pande ganske få minutter.

Fileterne skærer man fri (ikke helt af) inde fra rygbenene.
Krydrer med salt, peber og gerne krydderurter som f.eks rosmarin eller timian.

Ovnen varmes op til 220 grader, kødet sættes ind og bruner, til det har taget farve.
Så tages kødet ud, og ovnen skal nu køles ned til 100 grader.
Sæt et stegetermometer i kødet og sæt det tilbage i den 100 grader varme ovn.

Når stegetermometeret er på 56 grader tages kødet ud og hviler 15-20 min.

Det bliver mørt som smør!!

Jeg har brugt samme stegemetode til en dyrekølle, som jeg først delte i de “klumper”, der naturligt deler køllen op, og resultatet er det samme: mørt som smør!

Category: Kød

Tagged:

Leave a Reply