Hverdagsmad.dk

Icon

Boris surdejsrugbrød med Maltøl

1. dag

9 dl håndlunkent vand
3 dl surdej
2 spsk havsalt
200 gr. hvedemel
375 gr. rugmel
375 gr. knækkede rugkerner

Det hele blandes, tildækkes og sættes til hævning natten over.

2. dag

1 fl. maltøl
1 spsk mørk sirup/honning
200 gr. knækkede rugkerner
300 gr. hørfrø
300 gr. solsikkekerner

Maltøllet tilsættes, så den får muligheden for at trænge langsomt ned i dejen.
Resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres færdig.

Dejen hældes i en smurt 4-liters rugbrødsform (husk at tage ca. 3 dl. surdej fra) .

Dækkes med køkkenfilm og hviler 5-10 timer.

Bages ved 200 grader i 1 time og 35 min. time.

 

 

Category: Brød

Tagged: , , ,

Leave a Reply