Hverdagsmad.dk

Icon

Diddes grønsagslasagne

En elsket klassisker fra skolekøkkenet på Rudolf Steinerskolen.

Tomatsauce:
3 løg hakkes fint og svitses i lidt olie
½ kg gulerødder rives groft
1/4 selleri rives groft
2 dåser flåede tomater
2 fed hvidløg presses
salt og peber
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oreganao

Det hele blandes og småkoger i en gryde i ½ time.
Smag saucen godt til, det færdige resultat afhænger altid af, hvor meget du kæler for smagen.

Bechamelsauce:  (En Mornaysauce fra Karoline fungerer også fint)
25 gr. smør smeltes i en gryde
2½ spsk mel røres i
4 dl kogende mælk piskes i lidt ad gangen
salt og peber
koger godt igennem ved svag varme
100 gr. mild ost røres i til sidst

Andet fyld:
½ kg spinat tøs op og væden presses fra. Selvfølgelig kan man bruge frisk spinat, som renses og blancheres.
½ liter hytteost røres sammen med spinaten.

Lasagneplader:
500 gr. mel…….arh – køb en pakke lasagneplader

Fremgangsmåde:
1 lag tomatsauce
1 lag lasagne
1 lag spinat/hytteost
1 lag lasagne
1 lag tomatsauce
Bechamel/Mornaysauce

Fyld bare flere lag på, hvis der er mere sauce.

Bages 30-45 min ved 200 grader. Tiden kan afhænge af formens størrelse og dermed lag. Jeg laver gerne dobbeltportion, da den er udmærket at fryse.

Category: Vegetar

Tagged: , , ,

Leave a Reply